Madness


 Bon dia, som el Marc Sisteré, la Nerea Aymerich , el Xavier Colomina, Joel Adell i l'Ashley Álvarez. En aquest espai treballarem el text instructiu amb una forma molt comuna; les receptes.









Feijoada


Temps de cocció: 30 minuts


Preparació: 4 hores


Dificultat: mitjà


Ingredients: ( per a 5 persones )


800g de mongetes negres                          2 cebes grans picades


300g de cansalada                                      5 tomàquets


350g de carn seca                                       3 alls


350g de costelles de porc                           1 tassa d’arròs


150g de llonganissa                                      pebre negre i sal


Preparació:


1.     Primer deixeu les mongetes en remull, igual que la car seca.


2.     Al dia següent escorre la carn i col·loqueu en una olla gran amb aigua junt amb les costelles de porc, la cansalada i les llonganisses, deixeu-les al foc 2 hores.


3.     En un altra olla amb aigua freda coíeu les frèjoles i quan estiguin llestos col·leu i reserveu el brou.


4.     Fregiu les cebes amb l’all picat. Després afegiu els tomàquets sense pell, picats i deixeu a foc baix durant 20 minuts.


5.     Aixafeu les mongetes, una part d’elles amb una forquilla i afegiu una tassa de brou.


6.     Prepareu un arròs blanc amb dues cullerades d’oli i una dent d’all.


7.     Finalment serviu en un costat la carn, en l’altre les mongetes i finalment l’arròs.




















 
PASTÍS DE XOCOLATA I MADUIXES

Ingredients:

Maduixes per cobrirMelmelada de maduixa.4 paquets de Mikados.
Pel pa de pessic de maduixes

300g de maduixes o maduixots.
250g farina.
1 sobre de llevat químic.
200g sucre.
50g Oli de gira-sol.
2 ous.
Per la trufa

250 xocolata cobertura.
500ml nata líquida.

Per la cobertura

150g xocolata cobertura.
100g mantega.
Tamisem la farina juntament amb el sobre del llevat.
 Reservem.

Preparem la cobretura:

1. En un cassó posem a foc baix la mantega i la xocolata trossejada, remenem fins que quedi homogènia i retirem.

2.Quan digui tèbia, passem el pastís a una reixeta (jo el poso sobre la reixeta del forn sobre el forat de la pica) cobrim el pastís amb la cobertura i el tornem a passar al plat o font i tornem a guardar a la nevera fins que sigui fred.
Elaboració:

1.Prepararem la trufa, en un cassó posem al foc la nata i quan estigui a punt de trencar el bull retirem i li afegim la xocolata trossejada, remenem bé fins aconseguir una textura homogènia, tapem amb paper film, refredem i refrigerem.

2.A l'endemà ho muntem fins que canvi de color i ja estarà llesta, la posem en una màniga i ja la podem fer servir.

3.Preparem el pa de pessic,  preescalfem el forn a 180º, folrar la base d'un motlle de 20cm Ø amb paper de forn, greixar. Reservar.

4.Netegem les maduixes, disposem dintre de la turmix i triturem fins a aconseguir que quedin com un liquat. Reservar.

5.En un bol, abocar l'ous i el sucre i bati'm fins que blanquegin.

6.Afegim a la barreja dels ous el liquat de les maduixes i l'oli de gira-sol, batre de nou i anem afegint la farina que teníem prèviament tamisada juntament amb el llevat per parts i anar batent.

7.Aboquem en el motlle, deixar en repòs 5 minuts.

8.Fornegem durant 35-40 minuts . ( els temps de forn sempre són orientatius, depenent del forn pot variar).

Un cop sigui fred, desemmotllem i li donem la forma desitjada amb una plantilla de paper, (en aquest cas un cor) anem tallant amb cura el pa de pessic donant-li forma, un cop fet, ho dividim en tres capes.

9.Humitegem cada cara del pa de pessic amb la melmelada de maduixa i el farcim amb la trufa, guardem a la nevera.

Bunyols de bacallà

Temps de cocció: 30 minuts

Preparació: 1 hora

Dificultat: mitjà

Ingredients (4 persones)

  •      300 g de bacallà remullat
  •      1/2 vas de llet
  •      2 cullerades de farina
  •      2 grans d'all
  •       2 ou
  •       1 culleradeta de llevat en pols
  •       Julivert
  •       Oli per fregir
  •  


Preparació

1. En un atuell fons, poseu els dos rovells de l'ou, tot reservant-ne les clares; afegiu-hi la farina i la llet. Treballeu els ingredients per formar una pasta homogènia.

2. Afegiu l'all i julivert picats, i el llevat.

3. Esmicoleu el bacallà i afegiu-lo a la pasta preparada. Deixeu-ho reposar 10 minuts.

4. Bateu les clares de l'ou a punt de neu fort.

5. Després incorporeu-ho a la massa en l'últim moment i amb molt de compte, per tal que no es perdi la consistència.

6. Comproveu el punt de sal. Escaldeu oli en abundància en una paella.

7. Amb una cullera petita, preneu les porcions de pasta i poseu-les a fregir en oli ben calent. Els bunyols giren ells mateixos.

8. Escorreu-los sobre paper absorbent o un drap net, per eliminar-ne l'excés d'oli. Ja són a punt per ser servits ben calents.





 










SALMÓ I PATATES AMB SAL I PEBRE

Ingredients:
-       
Sal
-          Pebre
-          4 peçes de salmó
-          7 patates petites

Dificultat:

fàcil

temps de cocció:

45-55 minuts

Preparació:

1.      Preescalfarem el forn.
2.      Agafarem les 4 peçes de salmó i, per cada costat, li ficarem sal i pebre ( no molt ).
3.      Pelarem les patates i les tallarem per la meitat.
4.      Tot seguit, les ficarem al forn durant uns 20-25 minuts conjuntament amb el salmó.
5.      Quan aquest temps hagi passat, servirem el  salmó .
6.      Abans de servir, li afegirem a les patates el pebre i la sal.


Llenguado suau a la planxa amb salsa de iogurt i xampinyons

Ingredients:
-2 llenguados                           -1 ceba
-1 iogurt natural                      -1 gra d’all
-100 ml . de nata                     -Oli d’oliva
-200 gr . de xampinyons         -Julivert
-Sal

Preparació del llenguado suau a la planxa amb salsa de iogurt xampinyons:

1.      Rentar bé els xampinyons i tallar-los a làmines .
2.      Picar molt fina ceba i l'all ( també es pot fer sencer i retirar després) . Posar un raig d'oli d' oliva a la paella a foc mitjà , quan estigui calent tirar la ceba i l'all , fregir fins que la ceba estigui transparent .
3.      Afegir els xampinyons laminats , deixar uns minuts fins que perdin l'aigua i incorporar la nata i el iogurt .
4.      Tirar una mica de sal , barrejar bé i deixar que cogui durant uns 5 minuts . Treure i reservar la salsa .
5.      Posar una mica d'oli en una paella diferent i posar a foc mitjà . Quan estigui calent posar els llenguados , deixar uns cinc minuts , donant-los la volta cap a la meitat , perquè es facin pels dos costats .

6.      Servir els llenguados amb la salsa per sobre . Es pot acompanyar de patates rostides o d'una amanida .

FINLÀNDIA: Porilainen

Introducció:

Porilainen (També hamburguesa Pori), es un tipus de sandwich típic a FINLÀNDIA que es pot trobar en els llocs de menjar ambulant. S’elabora amb pa i una rodanxa de salxicha (salxicha anomenada: Korpean Matsästäjänwurst). Justament amb la salxicha s’afegeix ceba picada i altres fruits, salses... El Porilainen recorda d’alguna forma a una barreja entre una hamburguesa i un hot-dog.

Ingredients:

-Pa tallat (15)                 -Salsa mostassa
-Salxiches                        -Ketchup
-Ceba cabuda                 -Maionesa (Al gust)
-Cogombre adobat.

Preparació:

Tallem el pa amb rodanxes i li afegim les salxiches i la ceba picada, que més tard, al minut, s’hi comença a tirar el cogombre adobat i les diferents salses al gust, com poden ser; El ketchup, maionesa, mostassa, entre altres...


Pa de pessic de llimó

Ingredients:

-1 sobre de llevat en pols (16 gr de pols per hornear)
 - ratlladura d'1 llimona
-1 iogurt de llimona (125 grams)    
 -mantega i farina (per untar el motlle)    
-farina (3 mesures de iogurt)  
-melmelada, sucre glas i fulles de menta (per a decorar)
-sucre (2 mesures de iogurt)   
 -oli d'oliva verge extra (1 mesura de iogurt)
-3 ous

Elaboració de la recepta de Pa de pessic de llimó:

1. Escalfa el forn. 

2. Bat els ous. Afegeix el sucre, el iogurt, l'oli i la ratlladura de llimona. Barreja la farina i el llevat i afegeix

 3. Segueix batent fins que tots els ingredients quedin perfectament incorporats. Unta un motlle amb mantega o oli i escampar farina, aboca la barreja i hornorejar-lo a 180 º C durant 40-45 minuts.

 4. Deixa que es tremp i Treure'l del motllo. 

5. Serveix el pa de pessic de llimona, espolvoreja'l amb una mica de sucre glas i adorna el plat amb una mica de melmelada i unes fulles de menta.



Migas
ingredients:
-Pa del dia anterior. Uns 100/150 grams per persona.
-Aigua, llet, sal i pebre vermell per remullar.
-Oli. Com un got d'oli per a un quilogram de pa.
-Alls.
-Panxeta de porc.
-Xoriço.
-Raïm per acompanyar.

Preparació:

El pa

Per a les molles , serà un pa dur , del dia anterior i si pot ser pa blanc. El pa pre - cuit que comprem avui no és el millor per a aquesta comesa , ja que porta una quantitat de greix addicional que no millora el plat , sinó que l'empitjora . Moltes fleques venen pa pre - tallat per molles que ens serveix per a aquest recepta . Pregunta al teu forner . Si no el té, compra un pa bo i talla'l tu . Cada zona té un costum i el talla més o menys petit . A nosaltres ens agrada a trossets de mig centímetre aproximadament . Amb la preparació quedarà una mica més petit .

El remull

1.      La tarda -nit d'abans , hem de posar en remull el pa .

2.      Preparem en un got una barreja amb llet , aigua, un parell de pessics de sal i una punta de pebre vermell . L'objectiu és donar humitat al pa per obtenir unes molles sucoses i hem d'evitar que quedi com si ho mullarem en un brou .

3.      Salpicarem el contingut de la barreja amb les mans sobre el pa i remenarem . Quan la tacte ho notem humit estarà bé. Si queda massa humit , trigarà una mica més en fer-se el plat i és possible que no aconseguim unes molles molt bones .

4.      Un got de barreja per a un quilogram de pa hauria de servir .

5.      La sal la posarem ara perquè després el pa no l'absorbeix bé i quedarà salat per uns llocs i insípid per altres .

La preparació final de les molles.
1.      Comencem fregint un cap d'alls, separats les dents, en bastant oli. Els fregim amb la seva pell. Un cop fregits els retirem.
2.      Posteriorment fregim la cansalada i el xoriço. Retirem l'oli.
3.      En aquest oli posarem el pa. Les molles les preparem a foc lent per evitar que s'agafin al fons de la saltin o olla on les cuinem. Remenarem constantment fins que les comencem a notar soltes. La humitat de la nit ha fet que s'enganxin unes a les altres.
4.      Incorporem els alls i remenem bé.
5.      I finalment incorporem la cansalada i el xoriço.
6.      No deixem de remenar mai perquè el pa s'assequi per igual. Quan notem el pa fregit i solt, però encara sucós les molles estaran preparades. Hi haurà pres un color ataronjat del pebre vermell i del xoriço.
7.      Acompanyem de raïm i amb trossets de la carn i el xoriço fregit. Estem segurs que en cada zona és diferent l'acompanyament, de fet segur que coneixeu la famosa cançó d'aquest programa de cuina que esmentava les molles amb xocolata. Nosaltres sempre preparem més carn per prendre part.


Si ho penseu, en origen la recepta es compon només de pa, pel que us demanem que proveu a preparar-les. Gaudireu d'un plat de tota la vida.




                                              PAELLA DE PEIX
Ingredients:

·1 sípia.
·1 calamar.
·Gambes.
·Escamarlans.
·Petxines i/o almejes.

Preparació:

·Fiqueu sal a les gambes i tot seguit les bulliu al l’oli.
·Feu lo mateix amb els calamars i la sípia, (oli no massa calent).

Pel sofregit:

·1 ceba
·2 o 3 alls.
·Tomàquet.
·Pastilla de caldo.
·1 raig (petit) de conyac.
·Una fulla de llorer.
·Julivert.
·Pebrot.
·Una mica de pebre vermell picant.
·Desprès fiqueu els musclos i petxines a un pot amb aigua i que bullin un segon, els coleu i l’aigua per tirar la fiqueu al arròs.
·Quan el sofregit estigui fet el poseu a l’arròs (fiqueu un vaset de conyac per cada persona) (ració).
·Seguidament quan l’aigua de l’arròs estigui bullint i fiqueu pèsols o adorns corresponents.
·Per últim deixar bullir l’arròs uns 20 minuts, provar, i si fa falta rectificar la sal.

I... Bon profit!!!

TORTELL DE REIS (NATA O CREMA)

Ingredients:

·500 gr. de farina
·125 gr. de sucre
·50 gr. de llevat      
·120 ml. d’aigua
·10 gr. de sal
·75 gr. de margarina
·2 ous
·1 branca de vainilla
·Ratlladura d’una taronja

Preparació:

·Bé, abans de començar adequar bé el lloc de feina, ja que es una feina que requereix espai.
·Primer de tot, posar tota la farina dins els bol tot fent-hi una muntanyeta. Seguidament, fer-hi un forat, sí, ben bé, com si es tractés del cràter d’un volcà.
·Després, poc a poc, van posar el llevat, l’aigua, la sal, els ous, la vainilla i la ratlladura de la llima dins el forat.
·Una vegada afegits tots els ingredients, començar el que per mi va es elpas més divertit de la recepta: la barreja .Barrejar amb les mans fins aconseguir una massa fina i uniforme.
·Finalment, afegir la margarina fosa i clar, una altra vegada a remenar.
·Una vegada això fet, tapar la massa amb un drap i deixar reposar quasi una hora, fins que va haver doblat el seu volum.

·Per últim, fer una roda amb la massa i dins seu amagar-hi un parell de regalets (una fava i una figura). Seguidament toca decorar el tortell: (ametlles esmicolades, però també és possible fer-ho amb fruita confitada) i pintar-lo amb ou batut.
·Al  tenir el tortell ben pintat, ficar-lo al forn, que prèviament s’ha escalfat, i li tenir-lo uns 15 minuts a 180 graus.


Desprès, es clar, fa falta farcir-lo de crema o nata!!! I quedarà un tortell de reis que farà goig! Bon profit!







                                    FRICANDÓ DE L’ÀVIA

Ingredients per 6 persones

1 Kg. Vedella (que sigui llata)
2 Potets de moixernons secs
1 Ceba grossa
2 Cullerades de tomàquet fregit  
12 Ametlles torrades
1 ó 2 Galetes maria
Conyac

Anís
Aigua
Farina
Oli, sal i pebre

Preparació

1. Demanem a la carnissera que talli la vedella ben prima per fricandó (si és una bona professional sabrà com fer-ho). Posarem sal, pebre i un rajolí d’oli a cada tall de vedella i la deixarem reposar a la nevera com a mínim 4 hores.

2. Els moixernons els deixarem en remull.

3. Enfarinarem els talls i els anirem fregint una mica per cada costat, mentre estant farem un sofregit de ceba en una cassola, quan estigui tova hi afegirem el tomàquet, a continuació la vedella, ho cobrirem d’aigua i ho regarem amb conyac deixant que es cogui a foc suau durant 1 hora i mitja aproximadament. A mitja cocció afegirem els moixernons escorreguts.  

4. Farem una picada amb els ametlles i la galeta maria (si ha quedat molt clar hi posarem 2 galetes) i ho barrejarem a la cassola deixant que cogui tot junt uns quants minuts més. Apagarem el foc i quan pari el bull ho regarem amb unes gotes d’anís i ho taparem perquè no perdi el flaire.


                                    PAD THAI (Cuina tailandesa)       
Ingredients:

·250 grams de tallarines o fideus llargs (d’arròs millor).
·200 grams de pollastre (sense ossos ni pell i tallat a tires).
·100 grams de gambes pelades.
·1/2 col.
·Brots de soja (un grapat).
·All.
·1 punteta de  bitxo.
·Oli.
·Salsa de soja.
·El suc d’una llima.
·Un grapat de fruits secs picats.

Preparació:

1. Bulliu els fideus (si són d’arròs només caldrà escaldar-los).

2. Escorreu els fideus i reserveu-los.

3. Escalfeu una mica d’oli en un “wok” i afegiu l’all picat, el bitxo tallat, la ceba tallada en juliana i el pollastre.

4. Deixeu corre el “wok” aproximadament un parell de minuts sense parar de remenar amb una cullera de fusta.

5. Afegiu les gambes i saltegeu durant 2 o 3 minuts més.

6. Afegiu els fideus escorreguts, la col i els brots de soja, tapeu el “wok” i saltegeu 1 minut més, remeneu una mica i deixeu coure un altre minut més.

7. Afegiu la salsa de soja i suc de llima.

8. Remeneu bé i apagueu el foc.

9. Per decorar, poseu per sobre de cada plat que serviu  un grapadet de fruits secs picants (cacauets o anacards).

I... bon profit!!!



                          MONGETES DOLÇES

És un dels  postres  més distingits de la cuina dominicana. És una tradició de pasqua i un favorit de tots.

Porcions:

8 (Si augmentem el nombre de la quantitat dels  ingredients, el plat serà per més persones).

Temps de cocció: 1 hora

Preparació: 4  hores

Dificultat: mitjà


Ingredients:

·         4 tasses de  mongetes roges bullides i ben toves

·         ½  tassa de panses

·         2 palets de canyella

·         6 tasses d’aigua  ( utilitzem l’aigua on vam bullir les mongetes )

·         1 tassa de sucre

·         2 tasses de llet de coco

·         3 tasses de llet evaporada

·         ½ quilogram de moniato pelat i tallat en glaçons

·         10 claus dolços

·         Sal

PER SERVIR

·         2 cullerades peetites de mantega

·         1 tassa de galetes de llet (optatiu)





PREPARACIÓ

1.  Deixa  les mongetes en remull des de la nit anterior. Esbandeix i llança l’aigua del remull.

2.  Bull les mongetes en aigua abundant fins que estiguin  molt toves. Deixa refredar a temperatura ambient.

3.  Posa l’aigua i les mongetes en el batidor. Cola i guarda.

4.  Posa les mongetes , la llet de comenci la meitat de la llet evaporada en una cassola i cou a mig foc. Quan comenci a bullir a mig foc. Quan comenci a bullir agrega la resta de la llet, ¼ cullerada de sal , sucre, les panses canyella,els claus i el moniato i deixa bullir a mig foc per 10 minuts. Remou regularment per evitar que s’adhereixi al fons i es cremi.

5.  Bull fins que es torni espès  (prop de ¾ del volum original).


6.  Deixa refredar a temperatura ambient i després refreda a la nevera  per lo menys una hora abans de servir.







PANCAKES

Porcions:

6-8 persones , depenent de la quantitat d’ingredients.

Temps de cocció:

5-7 cadascun

Dificultat: 

fàcil

Ingredients:

1 ou

120 g (1 tassa) farina de blat

200 ml ( ¾ - 1 tassa) de llet sencera

30 ml (2 cullerades) d’oli vegetal (o de girasol)

20 g (1,5 cullerades) de azúcar

15 g (3 cullerades) de levadura en polvo

2,5 g (1/2 cullerades petites) de sal

5 g (1 cullerada petita) de canyella mòlta

Preparació

1. Barreja primer els ingredients secs.

2. Després, afegeix els ingredients húmits.

3. Barreja bé, fins que quedi sense grumolls

4. Aboca petites quantitas en una paella engreixada amb mantega (foc lent-mig perquè no es quemin).

5. Gira  la torteta quan comenci a formar bombolles.

6. Afegir sirop, mel o mantega (opcional).










                         COULANT DE XOCOLATA

Porcions: 

12 coulants de xocolata

Ingredients

·         8 ous mitjans

·         150 g de sucre glass

·         150 g de mantega

·         250 g de xocolata per fondre tipus Nestlé Postres

·         125 g de farina

·         25 g de cacau pur en pols

Preparació

1. Bat els ous amb el sucre amb l'ajuda de la batedora ( posa-li les varetes ) , fins que els ingredients quedin ben incorporats .

2. Al microones , fon la xocolata trossejada , i veu programant de 30 a 30 segons perquè no se't cremi . Observa que a poc a poc es vagi fonent i remou cada vegada que ho tornis a ficar al microones perquè per totes les parts es faci de la mateixa manera .

3. Afegeix la mantega i la xocolata a la barreja dels ous i el sucre . Procura que la xocolata no estigui massa calenta perquè l'ou no qualli . Remou tot bé i afegeix la farina i el cacau en pols fins que també quedin ben integrats a la resta de la barreja .

4. Prepara 15 motlles d'alumini (dels que venen per fer flams ) i unta cadascun dels recipients amb una mica de mantega i cacau perquè així la massa no s'enganxi al motlle . Plena cadascun dels recipients a la meitat de la seva capacitat , perquè la massa pujarà una mica.

5. Un cop tinguis tots els motlles plens , acull a congelador almenys una hora i no facis els coulant fins al mateix moment en què ho vagis a menjar .

6. Quan arribi aquest moment , posa a preescalfar el forn a 180 graus , i s'enforna els coulants durant 10 minuts a 180 graus . Notaràs que estan preparats perquè el centre del coulant s'infla una mica com si fos un muffin .

7. En aquest moment , només cal que treure'ls del forn , i amb cura de no cremar-nos, trenquem amb l'ajuda d'unes tisores el motlle d'alumini .


És important que si els coulants el primer cop et queden amb poc líquid en el seu interior , provis a posar menys temps de cocció fins que trobis al punt que t'agradi . I recorda que sempre ho has de prendre acabat de fer .











                                    CARN TÀRTARA ALEMANA     

-Ingredients ( per a 2 persones):

350 grs de carn de res de preferència filet sense greix. 
1 rovell d'ou. 
1 cullerada d'oli d'oliva. 
2 cullerades de mostassa de Dijon o fort. 
1 cullerada de sal. 
1 cullerada de salsa anglesa. 
2 cullerades de julivert picat fi. 
1 cullerada d'anxoves en oli i salades, petjades com pasta. 
2 cullerades de tàperes. 
1 ceba blanca petita freda picada fi. 
Pebre mòlt la necessària al gust.

Elaboració:

1. Es col · loca en un bol la carn i es comença barrejant amb les mans en anar afegint els ingredients en ordre, sense deixar de barrejar fins al final (no fort, sinó lentament el barrejat). Els ingredients van en el següent ordre:

2. L'oli d'oliva, la mostassa, el rovell d'ou, la salsa anglesa, el julivert, la pasta d'anxoves,una mica de tàperer picada, guardant la resta per a l'adorn final, la sal i el pebre, provant el saó al gust. 

3. S'afegeix oli d'oliva a poc a poc per fer manejable la barreja durant el procés. 

4. S'acaba col · locant en un plató estès i s'adorna amb ceba picada i una mica de tàperes. S'assaboreix crua, per descomptat acompanyada de galetes salades o de preferència pa integral negre a l'estil central europeu. I, es pot assaborir acompanyant amb cervesa fosca o vi negre sec no molt afruitat.



                                        FRICANDÓ AMB MOIXERONS

Ingredients:

1kg de vedella tallada a bistecs petits
50gr. de moixernons secs
2 cebes trinxades
2 tomàquets trinxats
1 got de vi blanc
un raig de brandi
farina
oli d'oliva
sal
aigua

Preparació:

1. Abans de res hem de posar els bolets en remull. Si pot ser, un parell d'hores abans, però amb una ja és suficient.

2.Preparem tots els ingredients.

3. Salem una mica la carn...l'enfarinem,i la fregim en abundant oli d'oliva,per totes dues bandes,aquesta carn, la reservem en una safata

4.  Ara trinxem les cebes,i les farem en el mateix oli de fregir la carn.

5. Ara prepararem el tomàquet trinxat,li afegim "Pimiento choricero" per a que li doni un regust més bó i un color més fosc.

6. Ho podem barrejar amb el tomàquet,hi tirem un polsim de sucre (per l'acides del tomàquet), i l'incorporem a la cassola.

7. Ho barregem tot plegat i deixem caramelitzar el tomàquet a foc lent durant uns minuts. Vigileu no es cremi ni s'enganxi.

8. Ara incorporem la carn, ho barregem una mica i li donem unes voltes,.i ho flambejarem amb una mica de brandi.

9.  Incorporem el got de vi blanc (qualsevol vi blanc per cuinar ).



                                    CARBASSONS FARCITS DE SALMÓ

Ingredients:

3 carbassons
1 porro
1 poma
1 pastanaga
200g de llom de salmó
2 recuits de drap de Fontetes
crema de llet
formatge parmesà
sal
pebre 
nou moscada

Preparació:

1. Tallem els carbassons per la meitat (longitudinalment) i els buidem. En reservem la part que hem buidat i escaldem els carbassons en aigua bullent perquè perdin rigidesa. un cop quedin tendres sense ser tous, els refredem en un bol amb aigua i gel.

2. Tallem el carbassó que hem buidat, el porro, la pastanaga i la poma a brunesa (dauets molt petits) i els saltegem al wok amb un xic de sal, pebre i nou moscada. un cop cuites les verdures i afegim el salmó tallat a dauets ben petits, i quan aquest ja sigui cuit, el recuit esmicolat. Rectifiquem de sal i pebre, si cal.

3. Omplim els carbassons amb aquesta mescla. Per sobre hi posem unes cullerades de crema de llet i el parmesà ratllat. Gratinem al forn.

Curiositat:


Si som menors de edat no seguiu aquesta recomanació pero en cas de no sigeu aquest plat acompanyat d'un vi blanc Gelamà.


                                                     POP A LA GALLEGA

Ingredients  [ per a 4 o 6 persones ]

1 pop de 2Kg.
1 fulla de llorer
1 ceba.
Pebre vermell de la Vera.
Oli d' oliva verge extra.
Sal grossa.

Elaboració:

1. Posem a coure en una olla a pressió, abundant aigua amb la ceba tendra neta i tallada a quarts i la fulla de llorer . Quan comenci l'aigua a bullir , " espantarem " tres vegades al pop ( descongelat amb anterioritat) .

2. Agafant l' bestiola pel cap , li introduirem a l'olla , amb cura de no cremar-nos els dits . Comptem de cinc a deu segons i traiem . Quan comenci l'aigua a bullir de nou , tornem a repetir l'operació , fins a dues vegades més .

3. Deixem el pop a l'interior de l'olla , tapem , deixem que pugi la vàlvula al màxim , baixem el foc i comptem vint minuts .

4. Passat el temps , retirem l'olla , refredem sota l'aixeta d'aigua freda , obrim i comprovem que el pop està cuit . Si no fos així , tornem a tapar l'olla i posem al foc cinc minuts més .
5. Traiem el pop , escorrem i deixem temperar quinze minuts en un escorredor .

6. Tallem les potes de pop , amb l'ajuda d'unes tisores , a rodanxes de mig centímetre de gruix que col · locarem en un plat de fusta , típics del pop a la gallega o " a feira " .


7. Amanim amb una mica de pebre vermell de la Vera, un fil d'oli d'oliva verge extra i sal grossa al gust .

No hay comentarios:

Publicar un comentario