Bon dia, som el Marc Sisteré, la Nerea Aymerich , el Xavier Colomina, Joel Adell i l'Ashley Álvarez. En aquest espai treballarem el text instructiu amb una forma molt comuna; les receptes.
Feijoada
Temps de cocció: 30 minuts
Preparació: 4 hores
Dificultat: mitjà
Ingredients: ( per a 5 persones )
800g de mongetes negres 2 cebes grans picades
300g de cansalada 5
tomàquets
350g de carn seca 3 alls
350g de costelles de porc 1 tassa d’arròs
150g de llonganissa pebre
negre i sal
Preparació:
1. Primer
deixeu les mongetes en remull, igual que la car seca.
2. Al dia
següent escorre la carn i col·loqueu en una olla gran amb aigua junt amb les
costelles de porc, la cansalada i les llonganisses, deixeu-les al foc 2 hores.
3. En un
altra olla amb aigua freda coíeu les frèjoles i quan estiguin llestos
col·leu i reserveu el brou.
4. Fregiu
les cebes amb l’all picat. Després afegiu els tomàquets sense pell,
picats i deixeu a foc baix durant 20 minuts.
5. Aixafeu
les mongetes, una part d’elles amb una forquilla i afegiu una tassa de brou.
6. Prepareu
un arròs blanc amb dues cullerades d’oli i una dent d’all.
7. Finalment
serviu en un costat la carn, en l’altre les mongetes i finalment l’arròs.

PASTÍS DE XOCOLATA I MADUIXES
Ingredients:
Maduixes per cobrirMelmelada de maduixa.4 paquets de Mikados.
Pel pa de pessic de maduixes
300g de maduixes o maduixots.
250g farina.
1 sobre de llevat químic.
200g sucre.
50g Oli de gira-sol.
2 ous.
Per la trufa
250 xocolata cobertura.
500ml nata líquida.
Per la cobertura
150g xocolata cobertura.
100g mantega.
Tamisem la farina juntament amb el sobre del llevat.
Tamisem la farina juntament amb el sobre del llevat.
Reservem.
1. En un cassó posem a foc baix la mantega i la
xocolata trossejada, remenem fins que quedi homogènia i retirem.
2.Quan digui tèbia, passem el pastís a una reixeta (jo el poso sobre la reixeta del forn sobre el forat de la pica) cobrim el pastís amb la cobertura i el tornem a passar al plat o font i tornem a guardar a la nevera fins que sigui fred.
2.Quan digui tèbia, passem el pastís a una reixeta (jo el poso sobre la reixeta del forn sobre el forat de la pica) cobrim el pastís amb la cobertura i el tornem a passar al plat o font i tornem a guardar a la nevera fins que sigui fred.
Elaboració:
1.Prepararem la trufa, en un cassó posem al foc la nata i quan estigui a punt de
trencar el bull retirem i li afegim la xocolata trossejada, remenem bé fins
aconseguir una textura homogènia, tapem amb paper film, refredem i refrigerem.
2.A
l'endemà ho muntem fins que canvi de color i ja estarà llesta, la posem en una
màniga i ja la podem fer servir.
3.Preparem
el pa de pessic, preescalfem el forn a 180º, folrar la base d'un
motlle de 20cm Ø amb paper de forn, greixar. Reservar.
4.Netegem
les maduixes, disposem dintre de la turmix i triturem fins a aconseguir que
quedin com un liquat. Reservar.
5.En
un bol, abocar l'ous i el sucre i bati'm fins que blanquegin.
6.Afegim
a la barreja dels ous el liquat de les maduixes i l'oli de gira-sol, batre de
nou i anem afegint la farina que teníem prèviament tamisada juntament amb el
llevat per parts i anar batent.
7.Aboquem
en el motlle, deixar en repòs 5 minuts.
8.Fornegem durant 35-40 minuts . ( els temps de forn sempre
són orientatius, depenent del forn pot variar).
Un
cop sigui fred, desemmotllem i li donem la forma desitjada amb una plantilla de
paper, (en aquest cas un cor) anem tallant amb cura el pa de pessic donant-li
forma, un cop fet, ho dividim en tres capes.
9.Humitegem
cada cara del pa de pessic amb la melmelada de maduixa i el farcim amb la
trufa, guardem a la nevera.
Bunyols de bacallà
Temps de cocció: 30 minuts
Preparació: 1 hora
Dificultat: mitjà
Ingredients (4 persones)
- 300 g de bacallà remullat
- 1/2 vas de llet
- 2 cullerades de farina
- 2 grans d'all
- 2 ou
- 1 culleradeta de llevat en pols
- Julivert
- Oli per fregir
Preparació
1. En un atuell fons, poseu els dos rovells de l'ou, tot
reservant-ne les clares; afegiu-hi la farina i la llet. Treballeu els
ingredients per formar una pasta homogènia.
2. Afegiu l'all i julivert picats, i el llevat.
3. Esmicoleu el bacallà i afegiu-lo a la pasta preparada. Deixeu-ho reposar 10
minuts.
4. Bateu les clares de l'ou a punt de neu fort.
5. Després incorporeu-ho a la massa en l'últim moment i amb molt de compte, per tal que no es perdi la consistència.
6. Comproveu el punt de sal. Escaldeu oli en abundància en una paella.
7. Amb una cullera petita, preneu les porcions de pasta i poseu-les a fregir en oli ben calent. Els bunyols giren ells mateixos.
8. Escorreu-los sobre paper absorbent o un drap net, per eliminar-ne l'excés d'oli. Ja són a punt per ser servits ben calents.
SALMÓ I PATATES AMB SAL I PEBRE
Ingredients:
-
Sal
Sal
-
Pebre
-
4
peçes de salmó
-
7
patates petites
Dificultat:
fàcil
temps de cocció:
45-55 minuts
Preparació:
1.
Preescalfarem
el forn.
2. Agafarem
les 4 peçes de salmó i, per cada costat, li ficarem sal i pebre ( no molt ).
3.
Pelarem
les patates i les tallarem per la meitat.
4.
Tot
seguit, les ficarem al forn durant uns 20-25 minuts conjuntament amb el salmó.
5.
Quan
aquest temps hagi passat, servirem el salmó .
6.
Abans
de servir, li afegirem a les patates el pebre i la sal.
Llenguado
suau a la planxa amb salsa de iogurt i xampinyons
Ingredients:
-2 llenguados -1 ceba
-1 iogurt natural -1 gra d’all
-100 ml . de nata -Oli d’oliva
-200 gr . de xampinyons -Julivert
-Sal
Preparació del llenguado suau a la planxa amb salsa de iogurt xampinyons:
1. Rentar bé els xampinyons i
tallar-los a làmines .
2. Picar molt fina ceba i l'all
( també es pot fer sencer i retirar després) . Posar un raig d'oli d' oliva a
la paella a foc mitjà , quan estigui calent tirar la ceba i l'all , fregir fins
que la ceba estigui transparent .
3. Afegir els xampinyons
laminats , deixar uns minuts fins que perdin l'aigua i incorporar la nata i el
iogurt .
4. Tirar una mica de sal ,
barrejar bé i deixar que cogui durant uns 5 minuts . Treure i reservar la salsa
.
5. Posar una mica d'oli en una
paella diferent i posar a foc mitjà . Quan estigui calent posar els llenguados
, deixar uns cinc minuts , donant-los la volta cap a la meitat , perquè es
facin pels dos costats .
6. Servir els llenguados amb la
salsa per sobre . Es pot acompanyar de patates rostides o d'una amanida .
FINLÀNDIA: Porilainen
Introducció:
Porilainen (També hamburguesa Pori), es un tipus de sandwich
típic a FINLÀNDIA que es pot trobar en els llocs de menjar ambulant. S’elabora
amb pa i una rodanxa de salxicha (salxicha anomenada: Korpean
Matsästäjänwurst). Justament amb la salxicha s’afegeix ceba picada i altres
fruits, salses... El Porilainen recorda d’alguna forma a una barreja entre una hamburguesa
i un hot-dog.
Ingredients:
-Pa tallat (15) -Salsa mostassa
-Salxiches -Ketchup
-Ceba cabuda -Maionesa (Al gust)
-Cogombre adobat.
Preparació:
Tallem el
pa amb rodanxes i li afegim les salxiches i la ceba picada, que més tard, al
minut, s’hi comença a tirar el cogombre adobat i les diferents salses al gust,
com poden ser; El ketchup, maionesa, mostassa, entre altres...
Pa de pessic de llimó
Ingredients:
-1 sobre de llevat en pols (16 gr de
pols per hornear)
- ratlladura d'1
llimona
-1 iogurt de llimona (125 grams)
-mantega i farina (per untar el
motlle)
-farina (3 mesures de iogurt)
-melmelada, sucre glas i fulles de menta
(per a decorar)
-sucre (2 mesures de iogurt)
-oli d'oliva verge extra (1
mesura de iogurt)
-3 ous
Elaboració de la recepta de Pa de pessic de llimó:
1. Escalfa el forn.
2. Bat els ous. Afegeix
el sucre, el iogurt, l'oli i la ratlladura de llimona. Barreja la farina i el llevat i afegeix
3. Segueix batent fins que tots els ingredients quedin
perfectament incorporats. Unta un motlle amb mantega o oli i escampar farina,
aboca la barreja i hornorejar-lo a 180 º C durant 40-45 minuts.
4. Deixa que es
tremp i Treure'l del motllo.
5. Serveix el pa de pessic de llimona, espolvoreja'l
amb una mica de sucre glas i adorna el plat amb una mica de melmelada i unes
fulles de menta.
Migas
ingredients:
-Pa del dia anterior. Uns 100/150 grams
per persona.
-Aigua, llet, sal i pebre vermell per
remullar.
-Oli. Com un got d'oli per a un
quilogram de pa.
-Alls.
-Panxeta de porc.
-Xoriço.
-Raïm per acompanyar.
Preparació:
El pa
Per a les molles , serà un pa dur ,
del dia anterior i si pot ser pa blanc. El pa pre - cuit que comprem avui no és
el millor per a aquesta comesa , ja que porta una quantitat de greix addicional
que no millora el plat , sinó que l'empitjora . Moltes fleques venen pa pre -
tallat per molles que ens serveix per a aquest recepta . Pregunta al teu forner
. Si no el té, compra un pa bo i talla'l tu . Cada zona té un costum i el talla
més o menys petit . A nosaltres ens agrada a trossets de mig centímetre aproximadament
. Amb la preparació quedarà una mica més petit .
El remull
1. La tarda -nit d'abans , hem
de posar en remull el pa .
2. Preparem en un got una
barreja amb llet , aigua, un parell de pessics de sal i una punta de pebre
vermell . L'objectiu és donar humitat al pa per obtenir unes molles sucoses i
hem d'evitar que quedi com si ho mullarem en un brou .
3. Salpicarem el contingut de la
barreja amb les mans sobre el pa i remenarem . Quan la tacte ho notem humit
estarà bé. Si queda massa humit , trigarà una mica més en fer-se el plat i és
possible que no aconseguim unes molles molt bones .
4. Un got de barreja per a un
quilogram de pa hauria de servir .
5. La sal la posarem ara perquè
després el pa no l'absorbeix bé i quedarà salat per uns llocs i insípid per
altres .
La
preparació final de les molles.
1. Comencem fregint un cap
d'alls, separats les dents, en bastant oli. Els fregim amb la seva pell. Un cop
fregits els retirem.
2. Posteriorment fregim la
cansalada i el xoriço. Retirem l'oli.
3. En aquest oli posarem el pa.
Les molles les preparem a foc lent per evitar que s'agafin al fons de la saltin
o olla on les cuinem. Remenarem constantment fins que les comencem a notar
soltes. La humitat de la nit ha fet que s'enganxin unes a les altres.
4. Incorporem els alls i remenem
bé.
5. I finalment incorporem la
cansalada i el xoriço.
6. No deixem de remenar mai
perquè el pa s'assequi per igual. Quan notem el pa fregit i solt, però encara
sucós les molles estaran preparades. Hi haurà pres un color ataronjat del pebre
vermell i del xoriço.
7. Acompanyem de raïm i amb
trossets de la carn i el xoriço fregit. Estem segurs que en cada zona és
diferent l'acompanyament, de fet segur que coneixeu la famosa cançó d'aquest
programa de cuina que esmentava les molles amb xocolata. Nosaltres sempre preparem
més carn per prendre part.
Si ho penseu, en origen la recepta es
compon només de pa, pel que us demanem que proveu a preparar-les. Gaudireu d'un
plat de tota la vida.
PAELLA DE PEIX
Ingredients:
·1 sípia.
·1 calamar.
·Gambes.
·Escamarlans.
·Petxines i/o almejes.
Preparació:
·Fiqueu sal a les gambes i tot seguit les bulliu al
l’oli.
·Feu lo mateix amb els calamars i la sípia, (oli no massa
calent).
Pel sofregit:
·1 ceba
·2 o 3 alls.
·Tomàquet.
·Pastilla de caldo.
·1 raig (petit) de conyac.
·Una fulla de llorer.
·Julivert.
·Pebrot.
·Una mica de pebre vermell picant.
·Desprès fiqueu els musclos i petxines a un pot amb aigua
i que bullin un segon, els coleu i l’aigua per tirar la fiqueu al arròs.
·Quan el sofregit estigui fet el poseu a l’arròs (fiqueu
un vaset de conyac per cada persona) (ració).
·Seguidament quan l’aigua de l’arròs estigui bullint i
fiqueu pèsols o adorns corresponents.
·Per últim deixar bullir l’arròs uns 20 minuts, provar, i
si fa falta rectificar la sal.
I... Bon profit!!!
TORTELL
DE REIS (NATA O CREMA)
Ingredients:
·500 gr.
de farina
·125 gr.
de sucre
·50 gr.
de llevat
·120 ml.
d’aigua
·10 gr.
de sal
·75 gr.
de margarina
·2 ous
·1 branca
de vainilla
·Ratlladura
d’una taronja
Preparació:
·Bé,
abans de començar adequar bé el lloc de feina, ja que es una feina que
requereix espai.
·Primer
de tot, posar tota la farina dins els bol tot fent-hi una muntanyeta.
Seguidament, fer-hi un forat, sí, ben bé, com si es tractés del cràter d’un
volcà.
·Després,
poc a poc, van posar el llevat, l’aigua, la sal, els ous, la vainilla i la
ratlladura de la llima dins el forat.
·Una
vegada afegits tots els ingredients, començar el que per mi va es elpas més
divertit de la recepta: la barreja .Barrejar amb les mans fins aconseguir una
massa fina i uniforme.
·Finalment,
afegir la margarina fosa i clar, una altra vegada a remenar.
·Una
vegada això fet, tapar la massa amb un drap i deixar reposar quasi una hora,
fins que va haver doblat el seu volum.
·Per
últim, fer una roda amb la massa i dins seu amagar-hi un parell de regalets
(una fava i una figura). Seguidament toca decorar el tortell: (ametlles
esmicolades, però també és possible fer-ho amb fruita confitada) i pintar-lo
amb ou batut.
·Al tenir el tortell ben pintat, ficar-lo al forn,
que prèviament s’ha escalfat, i li tenir-lo uns 15 minuts a 180 graus.
Desprès,
es clar, fa falta farcir-lo de crema o nata!!! I quedarà un tortell de reis que
farà goig! Bon profit!
FRICANDÓ DE L’ÀVIA
Ingredients per 6 persones
1
Kg. Vedella (que sigui llata)
2
Potets de moixernons secs
1 Ceba grossa
2 Cullerades de tomàquet fregit
12
Ametlles torrades
1
ó 2 Galetes maria
Conyac
Anís
Aigua
Farina
Oli,
sal i pebre
Preparació
1. Demanem
a la carnissera que talli la vedella ben prima per fricandó (si és una bona
professional sabrà com fer-ho). Posarem sal, pebre i un rajolí d’oli a cada
tall de vedella i la deixarem reposar a la nevera com a mínim 4 hores.
2. Els moixernons els deixarem en
remull.
3. Enfarinarem
els talls i els anirem fregint una mica per cada costat, mentre estant farem un
sofregit de ceba en una cassola, quan estigui tova hi afegirem el tomàquet, a
continuació la vedella, ho cobrirem d’aigua i ho regarem amb conyac deixant que
es cogui a foc suau durant 1 hora i mitja aproximadament. A mitja cocció
afegirem els moixernons escorreguts.
4. Farem
una picada amb els ametlles i la galeta maria (si ha quedat molt clar hi
posarem 2 galetes) i ho barrejarem a la cassola deixant que cogui tot junt uns
quants minuts més. Apagarem el foc i quan pari el bull ho regarem amb unes
gotes d’anís i ho taparem perquè no perdi el flaire.
PAD THAI (Cuina tailandesa)
Ingredients:
·250 grams de tallarines o fideus llargs (d’arròs
millor).
·200 grams de pollastre (sense ossos ni pell i tallat a
tires).
·100 grams de gambes pelades.
·1/2 col.
·Brots de soja (un grapat).
·All.
·1 punteta de bitxo.
·Oli.
·Salsa de soja.
·El suc d’una llima.
·Un grapat de fruits secs picats.
Preparació:
1. Bulliu els fideus (si són d’arròs només caldrà
escaldar-los).
2. Escorreu els fideus i reserveu-los.
3. Escalfeu una mica d’oli en un “wok” i afegiu l’all
picat, el bitxo tallat, la ceba tallada en juliana i el pollastre.
4. Deixeu corre el “wok” aproximadament un parell de minuts
sense parar de remenar amb una cullera de fusta.
5. Afegiu les gambes i saltegeu durant 2 o 3 minuts més.
6. Afegiu els fideus escorreguts, la col i els brots de
soja, tapeu el “wok” i saltegeu 1 minut més, remeneu una mica i deixeu coure un
altre minut més.
7. Afegiu la salsa de soja i suc de llima.
8. Remeneu bé i apagueu el foc.
9. Per decorar, poseu per sobre de cada plat que
serviu un grapadet de fruits secs
picants (cacauets o anacards).
I... bon profit!!!
MONGETES DOLÇES
És un dels postres més distingits de la cuina dominicana. És una tradició de pasqua i un favorit de tots.
Porcions:
8 (Si augmentem el nombre
de la quantitat dels ingredients, el
plat serà per més persones).
Temps de cocció: 1 hora
Preparació: 4 hores
Dificultat: mitjà
Ingredients:
·
4
tasses de mongetes roges bullides i ben
toves
·
½ tassa de panses
·
2
palets de canyella
·
6
tasses d’aigua ( utilitzem l’aigua on
vam bullir les mongetes )
·
1 tassa
de sucre
·
2
tasses de llet de coco
·
3
tasses de llet evaporada
·
½
quilogram de moniato pelat i tallat en glaçons
·
10
claus dolços
·
Sal
PER SERVIR
·
2
cullerades peetites de mantega
·
1 tassa
de galetes de llet (optatiu)
PREPARACIÓ
1. Deixa les
mongetes en remull des de la nit anterior. Esbandeix i llança l’aigua del
remull.
2. Bull les mongetes en aigua abundant fins que
estiguin molt toves. Deixa refredar a
temperatura ambient.
3. Posa l’aigua i les mongetes en el batidor. Cola i
guarda.
4. Posa les mongetes , la llet de comenci la meitat
de la llet evaporada en una cassola i cou a mig foc. Quan comenci a bullir a
mig foc. Quan comenci a bullir agrega la resta de la llet, ¼ cullerada de sal ,
sucre, les panses canyella,els claus i el moniato i deixa bullir a mig foc per
10 minuts. Remou regularment per evitar que s’adhereixi al fons i es cremi.
5. Bull fins que es torni espès (prop de ¾ del volum original).
6. Deixa refredar a temperatura ambient i després
refreda a la nevera per lo menys una
hora abans de servir.
PANCAKES
Porcions:
6-8 persones , depenent de la
quantitat d’ingredients.
Temps de cocció:
5-7
cadascun
Dificultat:
fàcil
Ingredients:
120 g (1 tassa) farina de blat
200 ml ( ¾ - 1 tassa) de llet sencera
30 ml (2 cullerades) d’oli vegetal (o de girasol)
20 g (1,5 cullerades) de azúcar
15 g (3 cullerades) de levadura en polvo
2,5 g (1/2 cullerades petites) de sal
5 g (1 cullerada petita) de canyella mòlta
Preparació
2. Després, afegeix els ingredients húmits.
3. Barreja bé, fins que quedi sense grumolls
4. Aboca petites quantitas en una paella engreixada amb mantega (foc lent-mig perquè no es quemin).
5. Gira la torteta quan comenci a formar bombolles.
6. Afegir sirop, mel o mantega (opcional).

COULANT DE XOCOLATA
Porcions:
12 coulants de xocolata
Ingredients
·
8 ous
mitjans
·
150 g
de sucre glass
·
150 g
de mantega
·
250 g
de xocolata per fondre tipus Nestlé Postres
·
125 g
de farina
·
25 g
de cacau pur en pols
Preparació
1. Bat els ous amb el sucre amb l'ajuda de
la batedora ( posa-li les varetes ) , fins que els ingredients quedin ben
incorporats .
2. Al microones , fon la xocolata trossejada
, i veu programant de 30 a 30 segons perquè no se't cremi . Observa que a poc a
poc es vagi fonent i remou cada vegada que ho tornis a ficar al microones
perquè per totes les parts es faci de la mateixa manera .
3. Afegeix la mantega i la xocolata a la
barreja dels ous i el sucre . Procura que la xocolata no estigui massa calenta
perquè l'ou no qualli . Remou tot bé i afegeix la farina i el cacau en pols
fins que també quedin ben integrats a la resta de la barreja .
4. Prepara 15 motlles d'alumini (dels que
venen per fer flams ) i unta cadascun dels recipients amb una mica de mantega i
cacau perquè així la massa no s'enganxi al motlle . Plena cadascun dels
recipients a la meitat de la seva capacitat , perquè la massa pujarà una mica.
5. Un cop tinguis tots els motlles plens ,
acull a congelador almenys una hora i no facis els coulant fins al mateix
moment en què ho vagis a menjar .
6. Quan arribi aquest moment
, posa a preescalfar el forn a 180 graus , i s'enforna els coulants durant 10
minuts a 180 graus . Notaràs
que estan preparats perquè el centre del coulant s'infla una mica com si fos un
muffin .
7. En aquest moment , només cal que
treure'ls del forn , i amb cura de no cremar-nos, trenquem amb l'ajuda d'unes
tisores el motlle d'alumini .
És important que si els coulants el primer cop et queden
amb poc líquid en el seu interior , provis a posar menys temps de cocció fins
que trobis al punt que t'agradi . I recorda que sempre ho has de prendre acabat
de fer .
CARN TÀRTARA ALEMANA
-Ingredients ( per a 2 persones):
350 grs de carn de res de preferència filet sense greix.
1 rovell d'ou.
1 cullerada d'oli d'oliva.
2 cullerades de mostassa de Dijon o fort.
1 cullerada de sal.
1 cullerada de salsa anglesa.
2 cullerades de julivert picat fi.
1 cullerada d'anxoves en oli i salades, petjades com pasta.
2 cullerades de tàperes.
1 ceba blanca petita freda picada fi.
Pebre mòlt la necessària al gust.
Elaboració:
1. Es col · loca en un bol la carn i es comença barrejant amb les mans en anar afegint els ingredients en ordre, sense deixar de barrejar fins al final (no fort, sinó lentament el barrejat). Els ingredients van en el següent ordre:
2. L'oli d'oliva, la mostassa, el rovell d'ou, la salsa anglesa, el julivert, la pasta d'anxoves,una mica de tàperer picada, guardant la resta per a l'adorn final, la sal i el pebre, provant el saó al gust.
3. S'afegeix oli d'oliva a poc a poc per fer manejable la barreja durant el procés.
4. S'acaba col · locant en un plató estès i s'adorna amb ceba picada i una mica de tàperes. S'assaboreix crua, per descomptat acompanyada de galetes salades o de preferència pa integral negre a l'estil central europeu. I, es pot assaborir acompanyant amb cervesa fosca o vi negre sec no molt afruitat.
FRICANDÓ AMB MOIXERONS
Ingredients:
1kg de vedella tallada a bistecs petits
50gr. de moixernons secs
2 cebes trinxades
2 tomàquets trinxats
1 got de vi blanc
un raig de brandi
farina
oli d'oliva
sal
aigua
Preparació:
1. Abans de res hem de posar els bolets en remull. Si pot ser, un parell d'hores abans, però amb una ja és suficient.
2.Preparem tots els ingredients.
3. Salem una mica la carn...l'enfarinem,i la fregim en abundant oli d'oliva,per totes dues bandes,aquesta carn, la reservem en una safata
4. Ara trinxem les cebes,i les farem en el mateix oli de fregir la carn.
5. Ara prepararem el tomàquet trinxat,li afegim "Pimiento choricero" per a que li doni un regust més bó i un color més fosc.
6. Ho podem barrejar amb el tomàquet,hi tirem un polsim de sucre (per l'acides del tomàquet), i l'incorporem a la cassola.
7. Ho barregem tot plegat i deixem caramelitzar el tomàquet a foc lent durant uns minuts. Vigileu no es cremi ni s'enganxi.
8. Ara incorporem la carn, ho barregem una mica i li donem unes voltes,.i ho flambejarem amb una mica de brandi.
9. Incorporem el got de vi blanc (qualsevol vi blanc per cuinar ).
CARBASSONS FARCITS DE SALMÓ
Ingredients:
3 carbassons
1 porro
1 poma
1 pastanaga
200g de llom de salmó
2 recuits de drap de Fontetes
crema de llet
formatge parmesà
sal
pebre
nou moscada
Preparació:
1. Tallem els carbassons per la meitat (longitudinalment) i els buidem. En reservem la part que hem buidat i escaldem els carbassons en aigua bullent perquè perdin rigidesa. un cop quedin tendres sense ser tous, els refredem en un bol amb aigua i gel.
2. Tallem el carbassó que hem buidat, el porro, la pastanaga i la poma a brunesa (dauets molt petits) i els saltegem al wok amb un xic de sal, pebre i nou moscada. un cop cuites les verdures i afegim el salmó tallat a dauets ben petits, i quan aquest ja sigui cuit, el recuit esmicolat. Rectifiquem de sal i pebre, si cal.
3. Omplim els carbassons amb aquesta mescla. Per sobre hi posem unes cullerades de crema de llet i el parmesà ratllat. Gratinem al forn.
Curiositat:
Si som menors de edat no seguiu aquesta recomanació pero en cas de no sigeu aquest plat acompanyat d'un vi blanc Gelamà.
POP A LA GALLEGA
Ingredients [ per a 4 o 6 persones ]
1 pop de 2Kg.
1 fulla de llorer
1 ceba.
Pebre vermell de la Vera.
Oli d' oliva verge extra.
Sal grossa.
Elaboració:
1. Posem a coure en una olla a pressió, abundant aigua amb la ceba tendra neta i tallada a quarts i la fulla de llorer . Quan comenci l'aigua a bullir , " espantarem " tres vegades al pop ( descongelat amb anterioritat) .
2. Agafant l' bestiola pel cap , li introduirem a l'olla , amb cura de no cremar-nos els dits . Comptem de cinc a deu segons i traiem . Quan comenci l'aigua a bullir de nou , tornem a repetir l'operació , fins a dues vegades més .
3. Deixem el pop a l'interior de l'olla , tapem , deixem que pugi la vàlvula al màxim , baixem el foc i comptem vint minuts .
4. Passat el temps , retirem l'olla , refredem sota l'aixeta d'aigua freda , obrim i comprovem que el pop està cuit . Si no fos així , tornem a tapar l'olla i posem al foc cinc minuts més .
5. Traiem el pop , escorrem i deixem temperar quinze minuts en un escorredor .
6. Tallem les potes de pop , amb l'ajuda d'unes tisores , a rodanxes de mig centímetre de gruix que col · locarem en un plat de fusta , típics del pop a la gallega o " a feira " .
7. Amanim amb una mica de pebre vermell de la Vera, un fil d'oli d'oliva verge extra i sal grossa al gust .
-Ingredients ( per a 2 persones):
350 grs de carn de res de preferència filet sense greix.
1 rovell d'ou.
1 cullerada d'oli d'oliva.
2 cullerades de mostassa de Dijon o fort.
1 cullerada de sal.
1 cullerada de salsa anglesa.
2 cullerades de julivert picat fi.
1 cullerada d'anxoves en oli i salades, petjades com pasta.
2 cullerades de tàperes.
1 ceba blanca petita freda picada fi.
Pebre mòlt la necessària al gust.
Elaboració:
1. Es col · loca en un bol la carn i es comença barrejant amb les mans en anar afegint els ingredients en ordre, sense deixar de barrejar fins al final (no fort, sinó lentament el barrejat). Els ingredients van en el següent ordre:
2. L'oli d'oliva, la mostassa, el rovell d'ou, la salsa anglesa, el julivert, la pasta d'anxoves,una mica de tàperer picada, guardant la resta per a l'adorn final, la sal i el pebre, provant el saó al gust.
3. S'afegeix oli d'oliva a poc a poc per fer manejable la barreja durant el procés.
4. S'acaba col · locant en un plató estès i s'adorna amb ceba picada i una mica de tàperes. S'assaboreix crua, per descomptat acompanyada de galetes salades o de preferència pa integral negre a l'estil central europeu. I, es pot assaborir acompanyant amb cervesa fosca o vi negre sec no molt afruitat.
FRICANDÓ AMB MOIXERONS
Ingredients:
1kg de vedella tallada a bistecs petits
50gr. de moixernons secs
2 cebes trinxades
2 tomàquets trinxats
1 got de vi blanc
un raig de brandi
farina
oli d'oliva
sal
aigua
Preparació:
1. Abans de res hem de posar els bolets en remull. Si pot ser, un parell d'hores abans, però amb una ja és suficient.
2.Preparem tots els ingredients.
3. Salem una mica la carn...l'enfarinem,i la fregim en abundant oli d'oliva,per totes dues bandes,aquesta carn, la reservem en una safata
4. Ara trinxem les cebes,i les farem en el mateix oli de fregir la carn.
5. Ara prepararem el tomàquet trinxat,li afegim "Pimiento choricero" per a que li doni un regust més bó i un color més fosc.
6. Ho podem barrejar amb el tomàquet,hi tirem un polsim de sucre (per l'acides del tomàquet), i l'incorporem a la cassola.
7. Ho barregem tot plegat i deixem caramelitzar el tomàquet a foc lent durant uns minuts. Vigileu no es cremi ni s'enganxi.
8. Ara incorporem la carn, ho barregem una mica i li donem unes voltes,.i ho flambejarem amb una mica de brandi.
9. Incorporem el got de vi blanc (qualsevol vi blanc per cuinar ).
CARBASSONS FARCITS DE SALMÓ
Ingredients:
3 carbassons
1 porro
1 poma
1 pastanaga
200g de llom de salmó
2 recuits de drap de Fontetes
crema de llet
formatge parmesà
sal
pebre
nou moscada
Preparació:
1. Tallem els carbassons per la meitat (longitudinalment) i els buidem. En reservem la part que hem buidat i escaldem els carbassons en aigua bullent perquè perdin rigidesa. un cop quedin tendres sense ser tous, els refredem en un bol amb aigua i gel.
2. Tallem el carbassó que hem buidat, el porro, la pastanaga i la poma a brunesa (dauets molt petits) i els saltegem al wok amb un xic de sal, pebre i nou moscada. un cop cuites les verdures i afegim el salmó tallat a dauets ben petits, i quan aquest ja sigui cuit, el recuit esmicolat. Rectifiquem de sal i pebre, si cal.
3. Omplim els carbassons amb aquesta mescla. Per sobre hi posem unes cullerades de crema de llet i el parmesà ratllat. Gratinem al forn.
Curiositat:
Si som menors de edat no seguiu aquesta recomanació pero en cas de no sigeu aquest plat acompanyat d'un vi blanc Gelamà.
POP A LA GALLEGA
Ingredients [ per a 4 o 6 persones ]
1 pop de 2Kg.
1 fulla de llorer
1 ceba.
Pebre vermell de la Vera.
Oli d' oliva verge extra.
Sal grossa.
Elaboració:
1. Posem a coure en una olla a pressió, abundant aigua amb la ceba tendra neta i tallada a quarts i la fulla de llorer . Quan comenci l'aigua a bullir , " espantarem " tres vegades al pop ( descongelat amb anterioritat) .
2. Agafant l' bestiola pel cap , li introduirem a l'olla , amb cura de no cremar-nos els dits . Comptem de cinc a deu segons i traiem . Quan comenci l'aigua a bullir de nou , tornem a repetir l'operació , fins a dues vegades més .
3. Deixem el pop a l'interior de l'olla , tapem , deixem que pugi la vàlvula al màxim , baixem el foc i comptem vint minuts .
4. Passat el temps , retirem l'olla , refredem sota l'aixeta d'aigua freda , obrim i comprovem que el pop està cuit . Si no fos així , tornem a tapar l'olla i posem al foc cinc minuts més .
5. Traiem el pop , escorrem i deixem temperar quinze minuts en un escorredor .
6. Tallem les potes de pop , amb l'ajuda d'unes tisores , a rodanxes de mig centímetre de gruix que col · locarem en un plat de fusta , típics del pop a la gallega o " a feira " .
7. Amanim amb una mica de pebre vermell de la Vera, un fil d'oli d'oliva verge extra i sal grossa al gust .
No hay comentarios:
Publicar un comentario