Som el grup petits cuiners format per l'Enric Ormo, la Candela Albarrazin, l'Anna Barrull, el Victor Zarco i el Pau Buchaca. Els petits cuiners desitgem que passeu una bona estona amb nosaltres, que us agradi el nostre treball i... BON PROFIT!
Receptes:
- Les nostres receptes
- Receptes de països
- Les nostres receptes especials
- Postres
- Receptes de peix
LES NOSTRES RECEPTES:
|
Dificultat: Mitjà
Ingredients:
-Un llom de porc
de 800g
-Un paquet d’1kg
de sal marina
-Romer
-Pebre
-Timó
-Per les salses:
-Poma
-Aigua
-Roquefort
-Llet
Procediment:
1r: Agafar la
peça de llom i aplicar-li la sal el pebre el timó i el romer.
2n: Agafar la
safata del for i cobrir la base de sal marina, posar-li la peça de llom al
damunt i cobrir-ho de abundant sal.
3r: Posar el forn
a 200 graus i posar-li la safata amb el llom, fins que la capa de sal es trinqui
per la calor (solen ser unes 2h), llavors apaguem el forn i esperem a que la
sal se refredi per treure el llom.
Per fer les salses:
1r: farem la
salsa de poma, posem a una olla una poma en daus i aigua.
2n: Posem el foc
al número set i anem remenant fins que ens quedi com una melmelada.
3r: Fem la salsa
de roquefort, agafem una olla i li posem el formatge roquefort i li posem una
mica de llet.
4t: Posem el foc
no mol fort, el suficient perquè el formatge es desfaci. Si la salsa queda molt
líquida li posem més formatge i si esta molt espessa més llet.
Emplatat: Tallem
el llom en làmines de 2 centímetres desprès de treure-li tota la sal, emplatem
el llom i posem en dos recipients les salses perquè se les posin al seu gust.
Valoració:««««
Imatges:
Pau Buchaca Martín, Petits Cuiners
MAGDALENES DE TARONJA
Persones: 4
Dificultat: mitjana
Ingredients:
-1 iogurt
-3 ous
-2 mesures (pot de iogurt) de sucre
-3 mesures de farina fluida
-1 mesura d’oli
-2 taronges
-També motlles per a magdalenes.
Elaboració:
1-Bateu el iogurt amb els ous i el sucre. Barregeu el llevat
amb la farina, aboqueu-los a la preparació.
2-Barregeu. Afegiu l’oli, barregeu de nou. La recepta de
base està completa.
3-Renteu i eixugueu una taronja. Traieu-li la pell exterior.
Talleu-la a trossos petits. Espremeu el
suc de les dos taronges.
4-Afegiu i barreja el suc a la massa. Poseu mantega al fons
dels motlles. Aboqueu-hi la preparació sense omplir fins dalt. Coeu-ho durant
30 minuts al forn a 200 graus.
5-Espereu a que les magdalenes agafin temperatura ambient i
ja us les podeu menjar!
Emplatat: Les
posaríem en un plat petit i si volem, les podem acompanyar amb un got de llet.
Valoració:
««««
Anna Barrull, Petits cuiners.
RECEPTES DE PAÏSOS:
Pollastre al llimó, China
Persones: 1
Dificultat: Mitjà
Ingredients:
-un pit de
pollastre amb pell.
-sal
-sake (en el seu
defecte vi blanc)
-aigua
-vinagre
-sucre
-suc de llimó
-farina de patata
(en el seu defecte farina de qualsevol altre tipus)
-oli
Procediment:
1r: Posarem sal i
sake en un bol.
2n: Mullem el
pollastre amb la barreja i deixem reposar la pell del pollastre sobre el sake
durant 10 minuts perquè adquireixi el seu gust.
3r: Mentre passen
aquets deu minuts fem la salsa de llimó. Posem en un recipient un culet d’ un
vas d’aigua, una culleradeta de sucre, una cullerada de vinagre, el suc de 3
llimons i una mica de farina per espessar, tot això mes o menys a ull si ho volem més fort, menys aigua i si volem
més suau com més vinagre més agre, més
aigua menys agre estarà la salsa i viceversa.
4t:Calentem una
paella, quan estigui calenta li posem la salsa i anem remenat fins que la salsa
especi, llavors la traíem del foc.
5è: Quan ja han
passat deu minuts, enfarinem el pollastre excepte la par de la pell.
6è:Agafem una
olla i la emplenem d’oli per fregir el pollastre a 180oC, deixarem
el pollastre x temps fins que comenci a flotar, llavors el deixarem un minut
més perquè es faixi bé. Deixem dos minuts el pollastre en paper de cuina perquè
tregui l’excés de grassa.
Emplatat: Tallem el pollastre en daus de 20*40 mm i li posem
la salsa de llimó per sobre.
Valoració:««««
Imatge:
Pau Buchaca
Martín, Petits Cuiners
TIKVENK
Persones: 6
Dificultat: mitjana-difícil
Ingredients:
-mitja carabassa
-un grapat de nous
-sucre
-canyella mòlta
-oli de gira-sol
-mantega
També pasta fullada
Elaboració:
1-
Preescalfeu el forn a 195º.
2-
Peleu la carbassa i retireu-ne les llavors. Trossegeu-la i
ratlleu-la.
3-
Poseu-la dins un recipient on pugueu treballar-hi còmodes.
Afegiu-hi un parell de cullerades de canyella mòlta i remeneu-ho amb les mans.
4-
En una tassa, barregeu-hi a parts iguals una mica de mantega i
d'oli de gira-sol.
5-
Esteneu la pasta fullada i unteu-la
lleugerament amb la barreja oliosa perquè no s'assequi.
6-
Escampeu-hi per sobre una mica de carbassa ratllada, dues o tres
nous trossejades i sucre al vostre gust.
7- Enrotlleu el full de pasta
per aconseguir un tub farcit i caragoleu aquest tub sobre ell mateix, com si
féssiu una ensaïmada.
8-
Feu el mateix procediment amb tants fulls de pasta fullada com
pastes vulgueu preparar.
9-
Col·loqueu totes les pastes a la safata d'enfornar i unteu-les
lleugerament per sobre amb la barreja d'oli i mantega perquè quedin ben
daurades.
Amb uns 15 minuts de forn ja n'hi haurà prou.
Amb uns 15 minuts de forn ja n'hi haurà prou.
Emplatat: Ho
posarem en una safata gran per a que la gent els pugui anar agafant i no
s’acabin fàcilment.
Valoració: ««««
Imatge
LES NOSTRES RECEPTES ESPECIALS:
Shushi de salmó i tonyina vermella Persones: 8 |
Dificultat: Fàcil
Ingredients:
-Mig llom de
salmó
-Mig llom de
tonyina vermella
-Arròs
-Sal
-Salsa de Soja
-Vinagre de poma
Procediment:
1r: Congelem les
dos peces de peix ja que hem de matar totes les bactèries.
2n: Mentre
congelem el peix, bullim el arròs amb sal i una mica de vinagre de poma. El
separem en porcions de dos dit de altura i dos dits de gruixo.
3r: Descongelem
el peix i el tallem en làmines molt fines i posem una làmina damunt cada porció
d’arròs.
Emplatat: Posem
el shushi en un plat i el servim amb una mica de salsa de soja al cantó en un
recipient.
Valoració:«««
Imatges:
Pau Buchuca Martin, Petits Cuiners
GALETES DE XOCOLATA AMB
NUTELLA
Persones: 4
Dificultat: fàcil-mitjana
Ingredients:
-1 ou
-130 grams de mantega pomada
-120 grams de sucre
-250 grams de farina
-60 grams de farina d’ametlla
-15 grams de cacau en pols
-Nutella
Elaboració:
1-Barregeu la farina, l'ametlla, el sucre i el cacau en pols.
2-Afegiu la mantega i mescleu-ho bé.
3-Afegiu-hi l’ou batut i amasseu-ho fins que la massa no
s’enganxi a les parets del recipient.
4-Estireu la massa damunt d’un paper vegetal amb l’ajuda
d’un corró i la deixeu reposar durant 1
hora.
5-Quan ja hagi passat l’hora talleu la massa amb la forma
que vulgueu.
6-Coieu les galetes al forn 15 minuts a 170 graus.
7-Deixeu-les refredar, i finalment unteu-les amb Nutella al
vostre gust.
POSTRES:
Anna Barrull, Petits cuiners.
Persones: 8
|
Dificultat: Mitjà
Ingredients:
-6 rovell d’ous
-6 clares d’ous
-6 cullerades de
sucre
-1/2 kg de
mascarpone
-melindros
-un vas de cafè
-mig vas del
licor que més t’agrada
-cacau en pols
Procediment:
1r: Muntem les
clares d’ou.
2n. Barregem el sucre,
els rovells d’ou i el mascarpone.
3r: Ajuntem les
clares amb la barreja anterior.
4t: barregem el
cafè amb el licor i suquem els melindros allí.
Emplatat: Posem els melindros a la base i una capa
de crema de mascarpone al damunt i així successivament fins les capes
necessàries. Espolsem cacau damunt el tiramisú i ja està fet.
Valoració:«««««
Imatge:
Pau Buchaca Martín,
Petits Cuiners
BROWNIE DE NOUS I
AMETLLES
Persones: 3
Dificultat: fàcil-mitjana.
Ingredients:
-200 grams de xocolata
-100 grams de mantega
-130 grams de sucre
-2 cullerades soperes de farina
-50 grams de nous trossejades
-50 grams d’ametlles trossejades
Elaboració:
1-En una cassola de fons gruixut, feu fondre la xocolata i
la mantega a foc molt suau.
2-Fora del foc, barregeu per aquest ordre: primer el sucre,
les 2 cullerades soperes de farina, les nous i les ametlles trossejades.
3-Ajunteu la xocolata i la mantega amb la segona barreja.
4-Aboqueu-ho tot en un motlle untat amb mantega.
5- Coeu-ho durant 35 minuts al forn a 180 graus.
6-Desenmotlleu-ho i talleu-lo a la vostra manera, ja està
llest!
Emplatat:
Tallem el bownie a la nostra manera i la quantitat que nosaltres vulguem i si
volem li posem una mica de xocolata líquida per damunt i pels costats.
Valoració: ««««
Imatge:
RECEPTES DE PEIX:
Gambes al cava
Persones: 6
Dificultat: Fàcil
Ingredients:
-30 gambes
-12 xirles
- 1 botella de
cava
-sal
-pebre
-farina
-oli
Per fer la picada:
-ametlles
-avellanes
-torradetes
-julivert
Procediment:
1r: Salpimentem
les gambes, les enfarinem i les passem per la olla durant 3 minuts amb bastant
oli.
2n: per fer la
picada, piquem i barregem les ametlles, les avellanes, les torradetes de pa i el julivert.
2n: Quan hem
daurat les gambes, posem a la mateixa olla el cava amb les gambes i ho deixem
un quart d’hora al xup-xup.
3r: Quan faltin 5
minuts per apagar el foc i afegim les xirles i la picada, ho barregem i ho
deixem al xup-xup els 5 minuts ja està fet.
Emplatat: posem cinc gambes i dos xirles per cap.
Valoració:«« «
Imatge:
Pau Buchaca Martín, Petits Cuiners.
LLUÇ AL FORN
Persones: 2
Dificultat: mitjana
Ingredients:
-1 lluç d’uns 750 grams
-2 patates
-1 tomàquet madur
-1 gra d’all
-Pebre roig picant
Elaboració:
1-Netegeu el lluç i talleu-lo pel mig.
2- Talleu a rodanxes primes unes patates i les fregiu en una paella amb oli d'oliva.
Quan les patates estiguin quasi cuites, poseu-les en una safata per anar al
forn.
3-
Talleu el tomàquet a
rodanxes ben primes i el repartiu pel damunt de les patates.
4- A sobre
poseu-hi el lluç.
5-Talleu
l’all i el repartiu per la safata. Espolseu una mica de pebre al vostre gust.
6-
Coeu-ho 15 minuts al forn
a 200 graus.
Emplatat: Serviu-ho amb les patates al fons del
plat i el lluç al damunt.
Valoració:
«««««
Imatge:
Anna Barrull, Petits cuiners.
No hay comentarios:
Publicar un comentario